Kuvertiru sitno nasjeckajte, zajedno s likerom od jaja miješajući otopite na niskoj temperaturi i prelijte u posudu. Ostavite najmanje 3 sata u hladnjaku, najbolje tijekom noći.
Lim za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
U posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte maslac ili margarin sa šećerom, vanilin šećerom i soli. Dodajte jaje i miješajte oko ½ minute na najvišoj brzini. Pomiješajte brašno s Gustinom i zajedno s likerom od jaja umiješajte u tijesto na najnižoj brzini. Tijesto stavite u vrećicu za ukrašavanje s otvorom u obliku zvijezde (promjera 8 mm) i istisnite hrpice na lim za pečenje. Stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite.
Vrijeme pečenja: oko 12 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Kekse s likerom od jaja s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.
Ganaš mikserom (metlicama) kratko izmiješajte i stavite u vrećicu za ukrašavanje ili u malu vrećicu za zamrzavanje. Na polovice keksa istisnite malo ganaša i ostavite da se stvrdnjava oko 5 minuta, potom poklopite ostalim keksima i lagano pritisnite. Stavite oko 30 minuta u hladnjak.
Od šećera u prahu i likera od jaja izradite gusti preljev i stavite preljev u malu
vrećicu za zamrzavanje ili vrećicu za ukrašavanje. Odrežite mali vrh i prelijte kekse.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači