Kekse Speculaas stavite u vrećicu za zamrzavanje, zatvorite vrećicu i krupno ih usitnite valjkom za tijesto. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi sa šećerom, vanilin šećerom i soli. Dodajte maslac i mlijeko i mikserom (lopaticama) izradite fine mrvice. Oko ¼ mrvica ostavite sa strane. Od ostalih mrvica izradite kompaktno tijesto.
Tijesto razvaljajte na pripremljenom limu za pečenje na pravokutnik (oko 25 x 35 cm). Marmeladom sve do ruba ravnomjerno premažite tijesto.
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C
Mrvice keksa pomiješajte s preostalim mrvicama tijesta. Raspodijelite po marmeladi i pecite.
Odmah nakon pečenja rezačem za pizzu ili velikim nožem izrežite još topli kolač najprije na kvadratne oblike približno 5 cm, a potom ih prepolovite u trokute. Kekse zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači