Pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke za tijesto i sve mijesite mikserom (kukom za tijesto) prvo kratko na najslabijoj, a zatim na najjačoj razini da se dobije glatko tijesto. Pokrijte tijesto i ohladite oko 30 minuta.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Prhko tijesto razvaljajte u male dijelove na lagano pobrašnjenoj radnoj površini. Kalupima izrežite srca različitih veličina. U lim za pečenje poredajte srca i stavite peći.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 9 - 11 Minute
Ostavite srca da se ohlade nakon pečenja.
Pomiješajte šećer u prahu s limunovim sokom da dobijete gustu glazuru. Obojite glazuru nježno crvenom prehrambenom bojom. Polovicu keksa postupno premažite ružičastom glazurom i odmah pospite ukrasima. Preostalu glazuru obojite u crveno prehrambenom bojom. Preostale kekse postepeno premažite crvenom glazurom i odmah pospite željenim dekorom. Ostavite glazuru da se stegne.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači