Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Prosijte šećer u prahu. Jaja u posudi mikserom (metlicama) pjenasto istucite na najvišoj brzini oko 1 minutu. Miješajući tijekom 1 minute umiješajte šećer u prahu, vanilin šećer i anis i nastavite miješati još 2 minute. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i u dva navrata kratko na najmanjoj brzini umiješajte u smjesu. Tijesto stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku kruga (promjera 8 mm). Okomito na lim za pečenje istisnite po mogućnosti jednake hrpice (promjera oko 3 cm) te ih ostavite da se suše na sobnoj temperaturi oko 60 min.
U međuvremenu zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Stavite lim za pečenje u pećnicu. Keksi s anisom nakon pečenja još moraju biti svijetli.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 14 Minute
Kekse zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači