Prosijte brašno na radnu površinu. Redom dodajte ostale sastojke i rukama umijesite tijesto. Omotajte tijesto folijom za čuvanje svježine i ostavite da odstoji oko 40 minuta na hladnom. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od približno 3 mm i izrežite 36 ovalnih keksa (Ø 9 cm). Kekse stavite na lagano namašćeni lim za pečenje. Iz polovice keksa okruglim kalupom izrežite krugove (Ø oko 2 cm) tako da su lagano pomaknuti od sredine.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 8 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 190 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C
Postupak pečenja ponovite s ostalim keksima.
Kekse bez rupice premažite marmeladom i spojite ih sa keksima s rupicom.
Gornje dijelove keksa pospite šećerom i prahu i spojite s dnom keksa.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači