Za smjesu mikserom (metlicama) pjenasto izradite žutanjke sa šećerom, vanilin šećerom, vodom, rumom i uljem. Bjelanjke čvrsto umutite sa šećerom i kuhačom lagano umiješajte u smjesu. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, dodajte kakao i prosijte sve na smjesu, te umiješajte i orašaste plodove.
Smjesu razmažite po limu za pečenje (30 x 35 cm) kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje. Lim gurnite u sredinu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Ohlađeni kolač prevrnite i odstranite papir za pečenje.
Kremfix umiješajte u slatko vrhnje za šlag i istucite u čvrst šlag, zatim lagano dodajte omekšalu čokoladu i premažite dobivenu kremu preko kolača.
Umiješajte Kremfix i vanilin šećer u slatko vrhnje za šlag. Istucite u čvrstu kremu i premažite preko čokoladne kreme.
Odmrznuti kesten pire pomiješajte sa šećerom u prahu i rumom. Pireom punite prešu za krumpire i istisnite po kolaču (po šlag kremi). Kolač ostavite oko sat vremena na hladnome.
Kolač prije posluživanja lagano pospite kakaom za kolače.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači