Kalup za pečenje premažite uljem ili dobro namastite maslacem i pospite brašnom. Prethodno zagrijte pećnicu:
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, zatim dodajte redom sve ostale sastojke i dobro umutite mikserom. Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni kalup i poravnajte.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
Kolač izmrvite u posudu, dodajte Mascarpone, marmeladu od marelica i marelice na kockice. Mikserom izmiješajte dok ne dobijete mekanu smjesu. Smjesu oblikujte u kuglice promjera oko 2-3 cm i ostavite u frižideru da se dobro stisnu (oko 2-3 sata).
Pripremite glazuru od bijele čokolade. Vilicom uronite kuglice u glazuru te ostavite da se stegne. Od fondanta oblikujte šešir, nos i usta te pomoću šećernog čokoladnog pisma zalijepite na kuglice. Oči nacrtajte uz pomoć šećernog čokoladnog pisma. Kosu napravite tako da šareni fondant protisnete kroz prešu za češnjak. Gotove klaunove stavite u kalupe za muffine.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači