Mikserom (metlicama) kremasto istucite žumanjke s vodom, šećerom, vanilin šećerom i soli. Bjelanjak sa šećerom kremasto istucite i umiješajte kuhačom u smjesu sa žumanjcima. Pomiješajte brašno s jestivim škrobom i praškom za pecivo, prosijte preko smjese i umiješajte.
Okvir za pečenje (30 x 35 cm) stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ulijte smjesu za biskvit i poravnajte.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 20 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 190 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 170 °C
Ohlađeni biskvit premažite marmeladom od ribiza.
Pripremite želatinu prema uputama na omotu. Žumanjke na pari (vodenoj kupelji) metlicom za snijeg pjenasto istucite. Maknite sa štednjaka, brzo dodajte zagrijanu želatinu i čokoladu i u dva navrata umiješajte tučeno vrhnje. Biskvit nadjenite prepolovljenim bananama. Tučeno vrhnje s čokoladom raspodijelite po kolaču i poravnajte. Stavite kolač oko dva sata na hladno
Kolač po želji ukrasite tučenim vrhnjem i čipsom od banane.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači