Lim za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje. Pritom na otvorenoj strani lima izradite rub od papira. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Jaja pjenasto izmiješajte u posudi mikserom (metlicama), miješajući na najvećoj brzini 1 minutu. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom i miješajući tijekom 1 minute uspite u smjesu, nastavite miješati još 2 minute. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo, kakaom i espressom u prahu i umiješajte kratko na najnižoj brzini. Izravnajte tijesto u limu za pečenje i pecite.
Vrijeme pečenja: oko 11 Minute
Biskvit oprezno odvojite i istresite na papir za pečenje i ostavite da se ohladi zajedno s papirom. Stavite biskvit na pladanj ili na lim za pečenje i povucite papir za pečenje na kojem se pekao biskvit.
Čokoladu grubo nasjeckajte i otopite na pari na laganoj temperaturi. Stavite kekse u vrećicu za zamrzavanje i dobro je zatvorite. Valjkom za tijesto usitnite kekse. Pomiješajte čokoladu i kekse i ravnomjerno raspodijelite po biskvitu.
Čokoladu također otpite. Tučeno vrhnje, Kremfix i šećer čvrsto istucite. Podijelite smjesu na dva dijela. U jedan dio tučenog vrhnja oprezno umiješajte otopljenu čokoladu i ravnomjerno raspodijelite po hrskavom nadjevu. Stavite kolač najmanje 30 minuta na hladno. Preostalo tučeno vrhnje ravnomjerno raspodijelite po nadjevu od čokolade i ostavite najmanje 2 sata u hladnjaku.
Prije ukrašavanja narežite kolač na 24 komada. Na svaki komad stavite listić čokolade i pospite espressom u prahu.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači