Limetu operite vrućom vodom, osušite, tanko ogulite pa koricu narežite na fine rezance. Namočite želatinu prema uputi na omotu. Slatko vrhnje kuhajte sa solju i koricom limete otprilike 5 min. uz povremeno miješanje. Umiješajte šećer. Skinite vrhnje sa štednjaka, u njemu uz stalno miješanje otopite želatinu, uspite u posudu i ostavite da se ohladi.
Namastite dno kalupa. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
U posudi pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke te od svega mikserom (metlicama) kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto poravnajte u kalupu. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Ostavite kolač da se ohladi na rešetki za kolače.
Ohlađeno, još tekuće vrhnje propustite kroz cjediljku, pa umiješajte jogurt. Kad se masa počne stezati, glatko ju razmažite po podlozi i čuvajte najmanje 3 sata (najbolje preko noći) u hladnjaku.
Operite i očistite jagode. Na kremu položite 25 malih jagoda tako da se na svakom komadu nalazi po jedna jagoda.
Od ostalih jagoda napravite pire i izvažite 750 g, eventualno dodajte malo vode. Umiješajte sok od limete. U velikom loncu izmiješajte preljev za torte sa šećerom. Onda dodajte pire od jagoda i izmiješajte. Masu zakuhajte uz stalno miješanje i rasporedite po podlozi. Tortu stavite najmanje 1 sat u hladnjak.
Nožem odvojite obruč za torte pa ga skinite. Od kuvertire nožem za guljenje povrća napravite strugotine i rasporedite po kolaču. Limete operite vrućom vodom, osušite, tanko ogulite i koricu narežite na tanke rezance ili nastružite nožem za struganje. Ukrasite tortu rezancima limete.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači