Za kremu od kokosa prethodno skuhajte puding: puding u prahu pomiješajte sa šećerom i oko 10 žlica mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhajte s kokosovim mlijekom, maknite sa štednjaka i metlicom za snijeg umiješajte pomiješani prah. Puding miješajući kuhajte najmanje 1 minutu. Umiješajte kokosove mrvice. Vrući puding izlijte u posudu, površinu odmah prekrijte folijom za čuvanje svježine i ostavite da se ohladi.
Lim za pečenje namastite i stavite na njega obruč za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Miješajući postupno dodajte šećer, sve dok ne dobijete povezanu smjesu. Umiješajte pojedinačno svako jaje, miješajući oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, kakaom i bademima i naizmjenično s mlijekom kratko umiješajte na srednjoj brzini. Tijesto ravnomjerno raspodijelite po limu za pečenje i pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Vrhnje istucite s Kremfixom. Oprezno umiješajte tučeno vrhnje u ohlađeni puding. Kremom od kokosa premažite biskvit i stavite kolač oko sat vremena na hladno.
Tamnu čokoladu otopite na vodenoj pari s maslacem na niskoj temperaturi i dobro pomiješajte. Glazura ne smije biti prevruća, po potrebi je ostavite da se malo ohladi. Čokoladnu glazuru oprezno premažite po ohlađenoj kremi od kokosa.
Oprezno odvojite obruč i skinite ga.
Čokoladice Bounty oštrim nožem ukoso prepolovite. Kolač od kokosa ukrasite čokoladicama i pospite ga čipsom od kokosa. Do posluživanja držite u hladnjaku.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači