Obložite lim za pečenje papirom za pečenje i na to stavite namašćeni okvir za pečenje.
Pomiješajte brašno sa šećerom i soli. Dodajte hladan maslac narezan na komadiće i tako dugo mijesite rukama dok smjesa ne postane grudičasta. Potom dodajte žumanjke i hladnu vodu i odmah nastavite mijesiti rukama.
Podijelite tijesto na dva dijela. Jednu polovicu razvaljajte, stavite na lim za pečenje i obložite okvirom za pečenje. Pritom na okviru od tijesta izradite mali rub. Tijesto na dnu više puta probodite vilicom i stavite oko sat vremena da stoji na hladnom. Drugu polovicu tijesta omotajte u foliju za čuvanje svježine i također stavite da stoji oko sat vremena na hladnom.
Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Maslac i šećer mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte. Pojedinačno dodajte jaja te marcipan i dobro izmiješajte. Brašno, bademe, prašak za pecivo i koricu naranče dobro pomiješajte u zasebnoj posudi i dodajte u smjesu maslaca i šećera. Dobro promiješajte i raspodijelite po tijestu na limu za pečenje. Ostatak tijesta razvaljajte, položite na kolač i pecite.
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Pomiješajte šećer u prahu sa sokom od naranče tako da dobijete gustu glazuru i raspodijelite po vrućem kolaču.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači