Stavite šećer i vodu u posudu te na srednjoj vatri miješajte dok se šećer ne otopi. Kada zakuha, smanjite vatru, dodajte limunov sok i neka ključa još 5 minuta. Maknite sa štednjaka i ostavite da se hladi.
Kalup namastite margarinom. Uključite pećnicu da se zagrijava na temperaturu navedenu u uputama.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i prosijte ih u posudu. Dodajte krupicu i dobro promiješajte žlicom. Jaja i šećer stavite u odvojenu posudu za miješanje. Mikserom na najvišoj brzini mutite 5 minuta. Dodajte jogurt, ulje, vanilin šećer i mješavinu s brašnom te na nižoj brzini mutite minutu. Tijesto koje ste pripremili izlijte u kalup, poravnajte i pecite.
Vrijeme pečenja: oko 35 - 40 Minute
Izvadite iz pećnice, narežite na kriške u obliku kocki i ostavite 5 minuta. Prelijte hladnom šećernom otopinom i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Stavite u hladnjak na 1-2 sata. Ukrasite ribanim kokosom i poslužite.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači