Namastite lim za pečenje i na njega stavite obruč za pečenje u veličini lima. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Stavite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite mrvice.
Jabuke i kruške ogulite. Svaku jabuku podijelite na 4 komada, izvadite sredinu s košticama i više puta uzdužno zarežite. Svaku krušku narežite na 4 komada, izvadite sredinu s košticama i prepolovite po dužini.
Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Postupno dodajte sirup od šećerne repe i Finesse i dobro promiješajte. Umiješajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko ½ min. na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i naizmjenično s mlijekom u dva navrata kratko umiješajte.
Poravnajte tijesto po limu. Po tome raspodijelite jabuke s odrezanom površinom prema dolje i kruške. Pospite sušenim višnjama, po tome ravnomjerno raspodijelite mrvice i pecite.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Ostavite kolač da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Potom odvojite i skinite obruč.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači