Maslac sa šećerom, vanilin šećerom, koricom naranče, cimetom, đumbirom i muškatnim oraščićem mikserom (metlicama) izmiješajte u kremastu smjesu. Pojedinačno dodajte žumanjke. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i sodom bikarbonom, pospite preko smjese te kuhačom umiješajte javorov sirup i mlaćenicu. Komadiće kruške poprskajte sokom od limuna i umiješajte u tijesto.
Smjesu izlijte u kalup za pitu (ø 30 cm), koji prethodno treba namastiti i posuti brašnom te zatim smjesu u kalupu poravnajte
Stavite kalup na rešetku na donju polovicu pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Za beze istucite bjelanjke sa soli. Dodajte šećer u prahu i istucite u čvrsti snijeg. Beze smjesu raspodijelite po kolaču i žličicom izradite mala udubljenja.
Stavite kalup na rešetku na donju polovicu pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Ostavite kolač u kalupu da se ohladi.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači