Namastite kalup. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi za miješanje. Dodajte ostale sastojke i sve mikserom izmiješajte u mrvičasto tijesto. Polovicu mrvica utisnite na lim za pečenje da napravite podlogu.
Mak smjesu, jaja i kiselo vrhnje izmiksajte mikserom. Smjesu od maka rasporedite po podlozi i zagladite.
Pomiješajte prašak za puding sa šećerom. Postupno umiješajte oko 150 ml mlijeka dok smjesa ne postane jednolična. Preostalo mlijeko zakuhajte, maknite sa štednjaka i umiješajte puding. Puding kuhajte najmanje 1 minutu uz miješanje. U još vrući puding umiješajte kiselo vrhnje i Finesse koricu limuna. Na smjesu od maka premažite smjesu od pudinga.
Preostalo mrvičasto tijesto ravnomjerno rasporedite po smjesi od pudinga i ispecite kolač.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: 40 - 45 Minute
Pustite kolač da se ohladi. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači