Namastite lim. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C
Višnje ostavite da se ocijede na cjediljci i pri tome uhvatite tekućinu. Izmjerite 200 ml te s prahom za preljev za torte (bez šećera) prema uputi na omotu pripremite preljev. Umiješajte višnje.
U posudi dobro izmiješajte brašno s Garantom za dizano tijesto. Dodajte ostale sastojke te od svega mikserom (lopaticama) u otprilike 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto na radnoj ploči koju ste posuli s malo brašna još jednom kratko premijesite, oblikujte valjak i izvaljajte na limu.
Komadiće maslaca ravnomjerno rasporedite po tijestu. Ravnomjerno pospite bademe. Pomiješajte šećer i vanilin šećer i pospite po tome. Višnje pomoću 2 žličice u hrpicama stavite na tijesto i ostavite sve da miruje 15 min. Potom ispecite.
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Ostavite kolač da se ohladi na limu.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači