Mrkvu ogulite i sitno naribajte. Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Bjelanjak mikserom (metlicama) vrlo čvrsto istucite. Žumanjke, šećer, vanilin šećer, sol, Finesse u posudi mikserom (metlicama) na najvišoj brzini kremasto istucite. Umiješajte krem sir. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i bademima i umiješajte u smjesu zajedno s mlijekom. Potom kratko umiješajte mrkvu. Oprezno umiješajte snijeg i poravnajte tijesto u kalupu. Kalup stavite u pećnicu na rešetku.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 60 Minute
Kolač u kalupu stavite na kuhinjsku rešetku, nakon 10 minuta odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Ostavite kolač od mrkve da se ohladi.
Marcipan umijesite sa šećerom u prahu. Za zeleni dio mrkve odvojite komad veličine oraha i obojite ga zelenom jestivom bojom. Podijelite ga na približno 12 dijelova jednake veličine i oblikujte kuglice. Potom kuglice malo spljoštite i urežite. Preostali marcipan obojite s Finesse, crvenom i žutom jestivom bojom. Smjesu podijelite na približno 12 dijelova jednake veličine, oblikujte kuglice i od svake kuglice oblikujte i izradite duguljaste mrkve. Tupim dijelom noža izradite udubljenja po mrkvi. Oprezno utisnite zeleni dio mrkve, po potrebi ga zalijepite s malo šećernog pisma i ostavite mrkve prekrivene sa strane.
Uklonite papir za pečenje s kolača od mrkve i stavite kolač za pladanj za torte. Prije posluživanja čvrsto istucite tučeno vrhnje s Kremfixom, šećerom i vanilin šećerom. Umiješajte krem sir. Raspodijelite nadjev po kolaču i izravnajte ga. Ukrasite mrkvama od marcipana.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači