Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Jabuke operite, izrežite jezgru, prepolovite poprečno i stavite u kalup za nabujak. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 30 - 35 Minute
Pečene jabuke u kalupu stavite na rešetku za kolače i ostavite da se malo ohlade.
Namastite dno kalupa za torte. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Oko polovicu tijesta razvaljajte po dnu kalupa za torte, izbodite vilicom i pecite podlogu.
Vrijeme pečenja: oko 10 Minute
Izvadite kalup iz pećnice i ostavite ga da se ohladi na rešetki za kolače. Od preostalog tijesta oblikujte valjak te ga poput ruba utisnite u kalup, tako da dobijete rub visine oko 4 cm.
Jaja pjenasto tucite mikserom (metlicama) oko 1 minutu. Postupno dodajte šećer, cimet šećer i preljev s okusom karamele. Umiješajte puding u prahu, svježi sir i vrhnje za šlag na najnižoj brzini. Pečene jabuke s reznom površinom usmjerenom prema dolje raspodijelite po prhkom tijestu. Prelijte ravnomjerno smjesom za kolač od sira. Stavite kalup na rešetku u pećnicu i pecite.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 60 Minute
Kolač od sira s pečenim jabukama ostavite da se ohladi u kalupu na rešetki za kolače. Potom odvojite i skinite kalup.
Bademe prepecite u neprianjajućoj tavi bez dodavanja masnoće do zlatno-žute boje i ostavite na tanjuru da se ohlade. Jabuke operite, izrežite jezgru i narežite na vrlo tanke ploške. Zagrijte ulje u tavi i kratko prepecite jabuke s obje strane. Potom ih ocijedite na kuhinjskom papiru. Kolač od sira s pečenim jabukama ukrasite bademima, uvinutim ploškama jabuke i šećerom u prahu.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači