Namastite lim za pečenje. Za nadjev od šljiva, šljive operite, izvadite im koštice i zarežite po duljini, ali ih nemojte prerezati. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Marcipan narežite na komadiće i stavite u posudu. Dodajte jaja i mikserom (metlicama) izradite glatku masu. Umiješajte cimet.
U posudi dobro izmiješajte brašno s kvascem. Dodajte ostale sastojke, osim listića badema, i od svega mikserom(lopaticama) kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini u oko 2. min. izradite glatko tijesto. Na kraju kratko umiješajte bademe. Tijesto pospite brašnom, oblikujte valjak i izvaljajte na limu i ostavite pokriveno da se diže oko 30 minuta. Masu od marcipana ravnomjerno razmažite po tijestu. Šljive posložite po tome kao crjepove (s unutrašnjom stranom prema gore) i pospite s bademima. Ostavite kolač da miruje 15 min. pa ga ispecite.
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Neka se kolač ohladi na limu na rešetki za kolače.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači