Operite kruške i ogulite ih ostavljajući peteljke. Žličicom izdubite jezgru s košticama. Prokuhajte vodu sa šećerom i cimetom. Oguljene kruške stavite u kipuću vodu i kuhajte oko 10 minuta. Kruške moraju biti meke, ali ne i prekuhane. Izvadite ih iz vode i osušite ih papirnatim ručnikom.
Dno kalupa za torte promjera 22 cm premažite maslacem i pospite brašnom. Umutite maslac sa šećerom dok ne postane prozračan. Vanilija štapić razrežite po dužini, žličicom izvadite sjemenke te ih dodajte u smjesu od maslaca. Postupno dodajte jaja uz neprestano miješanje. U pripremljenu smjesu prosijajte brašno s praškom za pecivo te izmiješajte lopaticom dok smjesa ne postane glatka, potom stavite smjesu u kalup. Na vrhu rasporedite kruške s peteljkama prema gore pritiskujući ih gotovo do dna kalupa, izravnajte tijesto.
Kalup s tijestom stavite u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 170 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Pečeno i ohlađeno tijesto pospite šećerom u prahu.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači