Listove špinata, šećer i vodu stavite u posudu. Kuhajte ih na srednjoj vatri dok ne omekšaju. Procijedite vodu i napravite pire u multipraktiku. Na dno kalupa stavite papir za pečenje. Rubove namastite margarinom. Uključite pećnicu da se zagrijava na temperaturu navedenu u uputama.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 170 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Stavite brašno i prašak za pecivo u posudu i promiješajte. Jaje i šećer stavite u posebnu posudu za miješanje. Mutite na najvišoj brzini miksera 2-3 minute. Dodajte vanilin šećer i ulje te mutite još malo. Dodajte mješavinu brašna koju ste pripremili i nastavite mutiti. Dodajte pire od špinata koji ste pripremili i mutite oko minutu dok se ne izmiješa s tijestom. Stavite tijesto u posudu i pecite.
Vrijeme pečenja: oko 30 - 35 Minute
Biskvit koji ste izvadili iz pećnice izvadite iz kalupa nakon 5 minuta i ostavite da se hladi.
Biskvit koji se ohladio vodoravno prerežite na dva dijela. Gornji sloj okrenite naopako i stavite na tanjur za posluživanje. Kako biste ukrasili vrh biskvita, iz unutarnjeg dijela uzmite žlicu smrvljenog biskvita. Biskvit na tanjuru za posluživanju smočite polovicom mlijeka.
Mutite šlag s hladnim mlijekom 2-3 minute. Odvojite 2 žlice za premaz. U ostatak šlaga dodajte maline, aromu limuna i bademe te promiješajte. Premažite tom mješavinom biskvit na tanjuru za posluživanje. Na to stavite drugi dio biskvita i smočite ga ostatkom mlijeka. Šlag koji ste odvojili premažite preko biskvita i pospite mrvicama biskvita. Ostavite sat vremena u hladnjaku. Ukrasite malinama i poslužite narezano.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači