Namastite lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Jabuke ogulite i narežite ih na trake ili manje komade. Narezane jabuke sa šećerom, vanilin šećerom, cimetom, grožđicama i maslacem miješajući lagano propirjajte u loncu, potom ostavite da se malo ohladi i zasladite s malo šećera.
Po tijestu raspodijelite nadjev od jabuka.
Polovicu tijesta za pokrov tanko razvaljajte na veličinu lima za pečenje i namotajte oprezno na papir za pečenje.
Pokrov od tijesta razmotajte po nadjevu.
Umutite žumanjak s mlijekom i premažite tijesto. Pokrov od tijesta više puta oprezno probodite vilicom i pospite bademima. Pecite.
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Kolač u limu za pečenje ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači