Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje. Rub namastite i pripremite obruč za torte. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 170 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 150 °C
Jaja, šećer i sol mikserom pjenasto istucite na najvećoj brzini. Dodajte kavu i ulje i nastavite tući još dvije minute. Pomiješajte brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo i umiješajte u smjesu na najnižoj brzini.
Stavite tijesto u pripremljeni kalup i pecite oko 20 minuta u sredini zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 170 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 150 °C
Izvadite kolač i ostavite ga da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Odrežite tanak sloj kolača (oko 5 mm), razmrvite ga i ostavite sa strane za ukrašavanje.
Kolač stavite na pladanj, stavite oko njega obruč za torte i natopite espresso kavom.
Kratko promiješajte mascarpone. Zatim u mascarpone dodajte vrhnje, šećer u prahu, cappuccino u prahu i Kremfix te istucite u čvrstu smjesu. Kremu raspodijelite po podlozi i stavite na hladno.
Karamelizirajte bademe sa šećerom u tavi i ostavite da se kratko ohlade. Pomiješajte s malo cimeta i mrvicama kolača i raspodijelite po kremi. Kolač prije posluživanja stavite oko sat vremena na hladno.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači