Četvrtasti kalup ili kalup za kuglof namastite i pobrašnite. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Brašno s gustinom i praškom za pecivo pomiješajte u posudi. Prosijte šećer u prahu, dodajte smjesi zajedno s ostalim sastojcima i mikserom (metlicama) kratko izmiješajte na najnižoj, a potom 1 minutu na najvišoj brzini u glatko tijesto. Povremeno odvojite smjesu od ruba posude. Tijesto stavite u kalup. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 60 Minute
Ostavite kolač oko 10 minuta da se hladi u kalupu, potom ga istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.
Prosijte šećer u prahu, s likerom od jaja izmiješajte u gusti preljev, premažite kolač i pospite ga sjeckanim pistacijama. Ostavite preljev da se stvrdne.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači