Ručnim mikserom pjenasto izradite maslac sa šećerom u prahu, limunovom koricom i solju. Umutite jedno po jedno jaje. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i naizmjence s mlijekom umiješajte drvenom kuhačom u 2 dijela. Smjesu izlijte u namašćen, pobrašnjen kalup za kruh (11 x 25 cm) i poravnajte. Nakon cca 15 minuta pečenja kolač namašćenim nožem zarežite cca 1 cm duboko.
Kalup stavite u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 60 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Nakon pečenja kolač ostavite da se hladi u kalupu oko 5 minuta i preokrenite ga na rešetku.
Za glazuru pomiješajte šećer u prahu s limunovom koricom i vodom dok se ne zgusne te rasporedite po još vrućem kolaču.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači