Dno kalupa za torte namastite. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 170 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 150 °C
Bjelanjak u posudi mikserom vrlo čvrsto istucite.
Maslac ili margarin u posudi mikserom pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol i nastavite miješati sve dok ne dobijete homogenu smjesu. Umiješajte najprije jaje, a potom svaki žumanjak, miješajući svaki oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i jestivim škrobom i naizmjenično s mlijekom dodajte u dva navrata u smjesu, miješajući kratko na srednjoj brzini. Na kraju kratko umiješajte ribanu čokoladu. Stavite tijesto u kalup i poravnajte.
Prosijajte šećer u prahu i pažljivo ga pomiješajte s lješnjacima. Lopaticom za tijesto smjesu oprezno umiješajte u snijeg od bjelanjaka. Smjesu od lješnjaka ravnomjerno raspodijelite po tijestu i poravnajte. Pospite preostalom ribanom čokoladom. Pecite u zagrijanoj pećnici 60 minuta.
Vrijeme pečenja: 60 Minute
Prije posluživanja pospite kolač šećerom u prahu.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači