Ostavite marelice na cjedilu da se dobro ocijede. Za nadjev otopite maslac i ostavite ga da se ohladi. Namastite lim za pečenje i stavite na njega obruč za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 170 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 150 °C
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini. Odvojite oko 1/3 tijesta i razvaljajte ga na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od oko ½ cm. Kalupima izrežite različite uskrsne motive i stavite ih sa strane. Ostatke tijesta iz kojeg ste rezali uskrsne oblike umijesite u preostalo tijesto i na limu lagano utisnite tako da dobijete dno; tijesto je najbolje ravnomjerno razvaljati valjkom za tijesto.
Po podlozi raspodijelite marelice sa zaobljenim dijelom prema gore. Posni sir sa šećerom, jajima, pudingom u prahu i otopljenim maslacem mikserom (metlicama) izradite u homogenu smjesu. Stavite smjesu na lim za pečenje i poravnajte. Na to stavite izrezane uskrsne dekoracije i pecite.
Vrijeme pečenja: oko 60 Minute
Stavite kolač u limu na kuhinjsku rešetku. Oprezno odvojite i skinite obruč za pečenje. Ostavite kolač da se ohladi.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači