Papir za pečenje zategnite u kalupu za torte. Mrkvu ogulite i sitno naribajte. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Bjelanjak vrlo čvrsto istucite. Žumanjak u posudi mikserom (metlicama) miješajte na najvećoj brzini 1 minutu tako da dobijete kremastu smjesu. Šećer pomiješan vanilin šećerom, Finesse i sol miješajući usipavajte tijekom 1 minute i nastavite miješati još oko 2 minute. Umiješajte lješnjak i mrkvu. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na najnižoj brzini. Na kraju umiješajte tučene bjelanjke. Stavite tijesto u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici i pecite.
Položaj rešetke: dolje
Vrijeme pečenja: oko 50 Minute
Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Stavite kolač od mrkve na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi. Povucite papir za pečenje na kojem se pekao biskvit.
Umijesite marcipan sa šećerom u prahu i obojite pomješanom crvenom i žutom jestivom bojom. Od smjese marcipana oblikujte valjak dužine oko 24 cm i podijelite na oko 48 komada jednake veličine. Od svakog komada oblikujte male mrkve od marcipana. Za zeleni dio mrkve utisnite u mrkve pistacije.
Od šećera u prahu i soka od limuna izradite gusti preljev i premažite kolač od mrkve. Na donjem rubu utisnite preostale pistacije i utisnite male mrkve od marcipana. Ostavite preljev da se stvrdne.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači