Namastite dno kalupa za torte i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Vrijeme pečenja
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Jaja u posudi pjenasto istucite mikserom (metlicama) na najvećoj brzini za 1 min. Dodajte tijekom 1 min. šećer koji ste pomiješali s vanilin šećerom i miješajte masu još 2 min. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Na kraju umiješajte lješnjake i Nutellu®. Tijesto u kalupu poravnajte. Kalup gurnite na rešetki u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 55 Minute
Obruč kalupa odvojite i maknite, podlogu iskrenite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače. Odvojite dno kalupa i ostavite kolač da se ohladi.
Pažljivo odvojite papir za pečenje na kojem se kolač pekao. Podlogu jednom vodoravno prerežite. Položite donji dio podloge na pladanj za torte i premažite s 2 pune žlice Nutelle®. Na to položite gornji dio podloge i lagano pritisnite.
Rub i površinu kolača potpuno premažite s Nutellom®. Po želji ukrasite Dr. Oetker sa šarenim ukrasima za kolače ili mljevenim lješnjakom. Kolač do posluživanja čuvajte na hladnom.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači