Za mrvice stavite sastojke u zdjelu i rukama trljajući umijesite mrvičasto tijesto.
Za dizano tijesto prosijajte brašno u zdjelu i dobro ga pomiješajte s kvascem. Dodajte preostale sastojke i mikserom (metlicama za gnječenje) umiješajte u tijesto. Tijesto ostavite prekriveno na toplom mjestu sve dok se njegov volumen ne udvostruči.
Tijesto prepolovite. Jednu polovicu tijesta razvaljajte na namašćenom limu za pečenje (30 x 35 cm) i premažite pekmezom od šljiva. Drugu polovicu tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na veličinu lima za pečenje, stavite na pekmez od šljiva i lagano pritisnite. Tijesto premažite mlijekom i više puta probodite vilicom. Pospite mrvicama. Strugalicom za tijesto utisnite 20 komada jednake veličine. Lim za pečenje stavite na sredinu prethodno zagrijane pećnice.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Za preljev pomiješajte šećer u prahu i sok od limuna i premažite još topli kolač.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači