Papir za pečenje zategnite u kalupu za torte. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Miješajući postupno dodajte šećer i vanilin šećer i miješajte dok ne dobijete povezanu smjesu. Umiješajte pojedinačno jaja, miješajući svako jaje oko pola minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom i u porcijama umiješajte kratko na srednjoj brzini. Poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Odvojite podlogu od kalupa, istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi zajedno s papirom za pečenje na kojem se biskvit pekao.
Stavite biskvit na pladanj za torte i stavite oko biskvita očišćen obruč kalupa za torte ili prsten za torte.
Otopite šećer na srednjoj temperaturi u neprianjajućoj tavi i karamelizirajte ga, ali bez miješanja. Dodajte vrhnje i miješajući zakuhajte i kuhajte sve dok se šećer ne otopi. Dodajte kikiriki i kremu od kikirikija i kuhajte povremeno miješajući sve dok ne dobijete gustu karamelu (to traje oko 5 minuta). Karamelu s kikirikijem dok je još vruća namažite na podlogu.
Kuvertiru sitno nasjeckajte. Kondenzirano mlijeko i vanilin šećer zagrijavajte u loncu, ali nemojte zakuhati. Maknite lonac sa štednjaka, dodajte kuvertiru i pustite da se otopi. Fudge namažite na karamelu i stavite kolač najmanje dva sata u hladnjak.
Kuvertiru fix otopite na pari na niskoj temperaturi. Narežite Snickers na komade po želji. Odvojite rub kalupa za torte ili prsten za torte, uklonite ga i premažite kolač otopljenom kuvertirom tako da se kuvertira prelijeva po rubu. Nadjenite komadima Snickersa®, pospite kikirikijem i do posluživanja držite u hladnjaku.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači