Kalup za torte obložite papirom za pečenje. Čokoladu sitno nasjeckajte, polovicu otopite na pari na slaboj temperaturi.
Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte otopljenu čokoladu i ostale sastojke, osim sjeckane čokolade, i mikserom (metlicama) miješajte najprije kratko na niskoj brzini, a potom oko 2 minute na najvišoj brzini. Umiješajte komadiće čokolade. Poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu i pecite.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 50 Minute
Odvojite obruč kalupa za torte i skinite ga. Prebacite podlogu na rešetku za kolače obloženu kuhinjskim papirom tako da je ravna strana okrenuta prema gore i da se može ukrašavati. Ostavite podlogu da se ohladi.
Podlogu jednom vodoravno prerežite. Donju podlogu stavite na pladanj za torte i premažite Nutellom®. Na to stavite gornju podlogu i lagano pritisnite.
Marcipan sa šećerom u prahu obojite crvenom jestivom bojom i na površini posutoj šećerom u prahu razvaljajte u obliku okrugle ploče (promjera oko 15 cm). Tanjurićem izrežite krug, potom oblik trokuta kako biste dobili kape od marcipana.
Kolač narežite na 12 komada. Na vrhove torte stavite malo Nutelle kojom ćete zalijepiti kape od marcipana. Stavite kape i lagano ih pritisnite. Od ostataka marcipana oblikujte nosiće. Od fondanta i šećernog pisma s okusom čokolade izradite oči. Šećernim pismom zalijepite oči i nosiće te nanesite „coflek“ i rub kape. Od preostalog šećernog pisma izradite bradu, odmah pospite kokosovim mrvicama i lagano pritisnite.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači