Kruške ogulite, narežite svaku na četiri komada i svaki komad na ploške. Voće gusto rasporedite po staklenkama. Zagrijte pećnicu.
Vrijeme pečenja: 0 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 150 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 130 °C
Vodu sa šećerom i štapićima cimeta stavite u lonac i zakuhajte. Kuhajte sve dok se šećer ne otopi. Izvadite štapiće cimeta i umiješajte konzervans. Tekućinom punite staklenke tako da je voće prekriveno. Staklenke zatvorite s poklopcima s navojem (twist off) i stavite u lim za pečenje ili pekač. Ulijte kipuću vodu tako da su staklenke oko 2 cm u vodi. Kalup oprezno stavite na rešetku u pećnici i ukuhajte.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme kuhanja: oko 60 Minute
Povezani recepti
Zimnica
Zimnica
Zimnica