Prvo miksati sadržaj jedne vrećice ledenog deserta Bourbon vanilije sa po 1 dl hladnog mlijeka i vrhnja za šlag. Pratiti uputstvo sa vrećice. Nakon nekoliko minuta miksanja dodati i Finesse Bourbon Vanila aromu I još malo izmiksati. Smjesu rasporediti u plastičnu posudu za zamrzavanje (zapremine 1l). Na isti način izmiksati i sadržaj druge vrećice ledenog deserta Bourbon vanilije. 100 g malina pomiješati sa šećerom i usitniti viljuškom, te miješati dok se šećer ne otopi. Tu smjesu dodati u ledeni desert i sve izmiksati. Na kraju dodati i komadiće 50 g svježih malina i lagano promiješati. Smjesu rasporediti u plastičnu posudu za zamrzavanje (zapremine 1l). Za treći sloj u 2 dl mješavine hladnog mlijeka i vrhnja za šlag izmiksati sadržaj vrećice ledenog deserta od čokolade. Smjesu rasporediti u plastičnu posudu za zamrzavanje (zapremine 1l). Posude odložiti u zamrzivač na hlađenje najmanje 6h (najbolje preko noći). Kad je ledeni desert ohlađen, čokoladu otopiti na par sa uljem i promiješati. Kornete smjestiti u uske čaše ili flašice kako bi stajali uspravno. Na dno svakog korneta sipati po malo otopljene čokolade. Kornete odložiti u frižider na nekoliko minuta da se čokolade stegne. Zatim svaki kornet uroniti u otopljenu čokoladu (pogledati slike pripreme), ocijediti višak čokolade, a zatim čokoladu posuti šarenim Dr.Oetker mrvicama. Ponovo odložiti u frižider na nekoliko minuta kako bi se čokolada stegnula. Kašikom za sladoled od ledenog deserta formirati kugle i u svaku kornet staviti 2 kugle, kombinacija ukusa po želji (jednu u dno korneta, a drugu nav vrh). Ukrasiti Dr. Oetker šarenim mrvicama, Dr. Oetker čokoladnim sosom i po želji bobičastim voćem. Poslužiti odmah.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti