Odmrznite lisnato tijesto prema uputama na omotu.
Stavite brašno u posudu i razmrvljeni kvasac. Dodajte sve ostale sastojke osim lisnatog tijesta i mikserom (lopaticama) umijesite glatko tijesto, miješajući oko 5 minuta najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini.
Radnu površinu pospite brašnom, a tijesto još jednom kratko promijesite i razvaljajte u pravokutnik (oko 40 x 30 cm). Na polovicu tijesta (30 x 20 cm) položite odmrznute listove lisnatog tijesta (po potrebi ih izrežite na potrebnu veličinu). Pritom sa svih strana ostavite slobodan rub. Poklopite drugom polovicom tijesta i pritisnite na rubovima. Tijesto ponovno razvaljajte u pravokutnik (oko 50 x 30 cm). Sa kraćih strana preklopite tijesto prema sredini tako da se rubovi tijesta međusobno dodiruju. Druge dvije strane preklopite na način da nastanu 4 sloja tijesta. Omotajte tijesto u foliju za čuvanje svježine i stavite ga oko 1 sat u hladnjak.
Tijesto s dužom stranom položite uz rub radne površine i još jednom razvaljajte kao što je gore opisano, preklopite i ponovno stavite sat vremena u hladnjak.
Tijesto razvaljajte u pravokutnik (oko 40 x 30 cm) i izrežite približno 12 krugova (promjera 10 cm). U sredini svakog kruga izrežite otvor (promjera oko 3 cm). Krugove tijesta i male krugove ostavite prekrivene da se dižu tako dugo dok se vidno ne povećaju.
U međuvremenu mast za prženje zagrijte u loncu ili u fritezi na temperaturu od 180 °C, tako da se oko drške kuhače stvore mjehurići kada je uronite u masnoću. Prstenove tijesta pržite tako da plutaju s obje strane po kipućoj masnoći, sve dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Izvadite te ostavite da se dobro ocijede na kuhinjskom papiru i ohlade na kuhinjskoj rešetki. Isti postupak ponovite s malim komadima tijesta i ostacima tijesta.
Pečene prstenove prerežite vodoravno. Prašak za Puding Galetta kratko istucite u posudi mikserom (metlicama) zajedno s mlijekom i tučenim vrhnjem. Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje s otvorom u obliku velike zvijezde i nanesite na donji dio prerezanih prstenova. Poklopite gornjim dijelom tijesta.
Od šećera u prahu i vode izradite rijetki preljev te potom po želji poprskajte ili premažite krafne.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti