Prospite brašno u zdjelu i dobro pomiješajte s instant kvascem. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom oko 5 minuta na najvišoj brzini. Držite tijesto na toplom mjestu tako dugo dok se vidno ne poveća.
Masnoću za prženje zagrijte u posudi ili u fritezi na temperaturu od približno 175 °C, tako da se oko drške drvene kuhače uronjene u masnoću počnu stvarati mjehurići.
Tijesto podijelite približno na 12 porcija jednake veličine i na lagano pobrašnjenoj radnoj površini malo spljoštite. Jabuku ogulite, podijelite na četiri komada i svaku četvrtinu narežite na 3 jednako velika komada. Po jedan komad jabuke omotajte komadom tijesta, tijesto dobro pritisnite i oblikujte kuglicu. Stavite krafne u porcijama u vruću masnoću za prženje, ispecite do svijetlosmeđe boje i ostavite da se ocijede na kuhinjskom papiru. Pomiješajte šećer s cimetom i uvaljajte krafne u smjesu.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači