Mikserom (metlicama) pjenasto istucite jaja, šećer, vanilin šećer i cimet. Preko toga prosijte brašno i umiješajte kuhačom.
Smjesu stavite u kalup za torte (Ø 26 cm), čije je dno obloženo papirom za pečenje, i poravnajte. Pospite listićima badema.
Kalup za torte stavite na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Ohlađenu tortu prerežite tako da dobijete 2 sloja. Oko dna torte stavite obruč kalupa za torte. Gornji dio torte izrežite na trokute visine 8 cm. Ostatak biskvita izmrvite i stavite sa strane. Trokute postavite uz rub obruča.
Narežite jabuke na kocke. Dodajte vino, sok od jabuke i limuna, koricu limuna, šećer, preljev za torte i zakuhajte. Povremeno miješajući ostavite da se kuha oko 3 minute. Pomiješajte gustin sa sokom od jabuka i dodajte u smjesu s jabukama uz stalno miješanje. Ostavite da se zgusne. Skinite sa štednjaka, izlijte punjenje na biskvit i poravnajte.
Mrvice biskvita pomiješajte s ostalim sastojcima i miješajući pržite oko 2 minute. Još vruće ravnomjerno raspodijelite po nadjevu. Maline čačkalicama utaknite u trokute. Ostavite tortu oko 4 sata da odstoji na hladnom te skinite obruč kalupa za torte.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači