Prosijte brašno u posudu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite tijesto. Ostavite tijesto pokriveno da odstoji oko 10 minuta.
Izmijesite maslac s brašnom, oblikujte u ciglu i ostavite da odstoji oko 20 minuta na hladnom.
Razvaljajte tijesto pravokutno na pobrašnjenoj radnoj površini i na to stavite umetak od maslaca. Preklopite dizano tijesto tako da je umetak od maslaca u cijelosti prekriven. Razvaljajte tijesto pravokutno i s uže strane dva puta preklopite, tako da nastanu tri sloja (jednostavno preklapanje). Ostavite tijesto da odstoji oko 15 minuta na hladnom. Još jednom preklopite dva puta s uže strane i ostavite ponovno da odstoji oko 15 minuta na hladnom.
Razvaljajte tijesto pravokutno (40 x 60 cm) na pobrašnjenoj radnoj površini. Izrežite tijesto na 20 trokuta (12 x 20 cm). Trokute zarežite s uske strane na dubinu od 3 cm.
Nugat od lješnjaka namažite po trokutima. Vrhove tijesta zarezanog po sredini izvucite preko nugata od lješnjaka prema van, držite lagano zategnuto i namotajte u oblik kroasana. Kroasan malo razvucite u duljinu i sa spojem prema dolje u obliku kiflice stavite na namašćeni lim za pečenje. Ostavite da se diže prekriveno oko 20 minuta.
Stavite lim u zagrijanu pećnicu
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 20 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 190 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 170 °C
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti