Za tijesto za brioš zagrijte tučeno vrhnje.
Brašno i kvasac dobro promiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i toplo tučeno vrhnje te mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a zatim oko 5 minuta na najvišoj brzini. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu tako dugo da se diže, sve dok se vidno ne poveća. Namastite kalup.
Tijesto za brioš kratko promijesite na pobrašnjenoj radnoj površini. Podijelite tijesto na 8 komada jednake veličine i oblikujte u kugle. Stavljajte kugle, malo odmaknute, u kalup. Ostavite tijesto prekriveno još jednom da se diže, sve dok se vidno ne poveća.
Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica: oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak: oko 160 °C
Stavite kruh na rešetku u pećnici.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 30 min
Nakon pečenja otopite maslac i odmah njime premažite kruh.
Ostavite kruh da stoji još približno 10 minuta u kalupu na kuhinjskoj rešetki. Potom ga oprezno izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.
Povezani recepti
Kruh
Kruh
Kruh