Zagrijte pećnicu. Podmažite i obložite kalup za kruh težine 900g. Maslac i šećer stavite u zdjelu i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Dodajte jaja, ekstrakt vanilije, zgnječene banane i jogurt, tucite smjesu dok se svi sastojci sjedine.
Prosijte brašno i prašak za pecivo na vrh i sjedinite sa smjesom bez previše miješanja. Izlijte smjesu u pripremljeni kalup.
Preostalu bananu uzdužno prerežite na pola i pospite šećerom. Položite bananu na vrh smjese u kalupu, s užom stranom okrenutom prema gore, pazeći da polovice stavite bliže rubu kako ne bi potonule. Stavite u pećnicu i pecite, dok čačkalica zabodena u sredinu kolača pri vađenju ne bude čista. Ako vrh kolača počne poprimati previše tamnu boju, prekrijte kolač folijom i nastavite peći. Ostavite hladiti u kalupu 20 minuta, pa premjestite na žičanu podlogu da se ohladi do kraja.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Vaš kruh od banane može trajati oko 5 dana u hermetički zatvorenoj posudi.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti