Namastite kalup za kuglof. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 170 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 150 °C
Maslac ili margarin u zdjeli mikserom (metlicama) pjenasto izmutite. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i rum i miješajte sve dok se sastojci ne povežu. Dodajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, kakaom i cimetom umiješajte naizmjenično s crnim vinom u dva navrata kratko na srednjoj brzini. Na kraju kratko umiješajte najprije bademe, a potom ribanu čokoladu. Stavite tijesto u kalup za kuglof i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Položaj rešetke: dolje
Ostavite kolač nakon pečenja još 10 minuta u kalupu na kuhinjskoj rešetki, tek ga potom odvojite, izvadite i ostavite da se hladi još 30 minuta.
Šećer u prahu prosijte i s crnim vinom izradite gusti preljev. Preljev stavite još preko toplog kolača, pospite kolač ukrasnim zvjezdicama i ostavite da se stvrdne.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači