Namastite kalup za kuglof. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
U zdjeli za miješanje mikserom izradite maslac ili margarin dok ne dobijete glatku smjesu. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer, sol i Finesse dok se ne dobije jednolična smjesa. Prvo umiješajte svako jaje oko 1/2 minute na najjačoj razini, a zatim svježi sir. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kratko promiješajte u 2 dijela na najnižoj razini. Ulijte tijesto u kalup za kuglof i poravnajte.
Kalup stavite u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 55 Minute
Kolač ostavite u kalupu 10 minuta, zatim ga okrenite na rešetku i ostavite da se ohladi.
Pomiješajte šećer u prahu s vodom da dobijete gustu glazuru. Prelijte kuglof glazurom. Prije nego što se glazura stegne, pospite dekor.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači