Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Na papir za pečenje iscrtajte krug promjera 20 cm (npr. pomoću obruča za torte). Prethodno zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 130 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 110 °C
Od bjelanjaka u posudi mikserom (metlicama) pri najvećoj brzini istucite čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer, također pri najvećoj brzini miksera. Smjesu od bjelanjaka stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde (Ø oko 7 mm) i izradite dno nanošenjem smjese u obliku spirale. Od preostale smjese napravite tufne (oko 12 komada). Polovicu tufni pospite šarenim mrvicama i roza kristalićima i sve zajedno pecite na limu za pečenje.
Položaj rešetke: dolje
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Pečenu smjesu s papirom za pečenje prebacite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi.
Jagode operite i očistite. Maline proberite. Beze podlogu stavite na pladanj i oko podloge stavite obruč za torte. Neukrašene beze tufne grubo izmrvite. Od bobičastog voća odvojite više lijepih bobica za ukras, a od ostalog bobičastog voća izradite pire. Slatko vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom istucite u čvrsto tučeni šlag i podijelite na 3 jednaka dijela. U prvi dio šlaga umiješajte pire od malina (koji po želji prethodno možete propasirati sitom) i polovicu beze mrvica. Šlag s malinama namažite na beze podlogu i stavite oko 15 minuta u duboko zamrzavanje. U međuvremenu u drugu porciju šlaga umiješajte pire od jagoda i ostatak beze mrvica. Potom taj nadjev i ostatak šlaga stavite u hladnjak. Nakon toga nadjev s jagodama premažite preko nadjeva s malinama i stavite oko 15 minuta u duboko zamrzavanje. Na kraju premažite šlagom i ukrasite bobičastim voćem u obliku polumjeseca. Tortu preko noći stavite u duboko zamrzavanje.
Tortu izvadite najmanje 30 minuta prije posluživanja. Nakon 10 minuta skinite obruč kalupa za torte. Ukrasite tortu beze tufnama.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači