Dno kalupa za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje, a rub kalupa premažite uljem/masnoćom. Odmrznite šumsko voće za nadjev.
Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Za biskvit pomiješajte brašno s praškom za pecivo, dodajte ostale sastojke i od svega mikserom kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u 2 minute izradite glatko tijesto.
Tijesto poravnajte u kalupu za torte i pecite oko 18 min. u sredini zagrijane pećnice. Izvadite i ostavite da se ohladi.
Vrijeme pečenja: oko 18 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Za kremu pripremite listove želatine po uputi na omotu. Izmiješajte jogurt sa šećerom, vanilin šećerom, Finesse koricom limuna, limunovim sokom i likerom. Najprije metlicom izmiješajte oko 4 žlice mase od jogurta sa želatinom, još jednom zagrijte dok sve ne bude lijepo toplo, onda izmiješajte s preostalom masom od jogurta. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Čim masa od jogurta počne stvrdnjavati, polako umiješajte šlag.
Za nadjev od šumskog voća s limunovim sokom napravite pire koji ćete protisnuti kroz cjediljku i pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom. Listove želatine pripremite po uputi na omotu i pomiješajte s oko 2 žlice voćnog pirea. Još jednom zagrijte i pomiješajte s preostalim pireom.
Kalup za torte (Ø 28 cm) položite na pladanj, a rub prekrijte trakom papira za pečenje. Stavite podlogu u kalup. Najprije ulijte masu s jogurtom i poravnajte je. Po njoj rasporedite voćni pire, pa vilicu provucite kroz kremu i nadjev tako da dobijete mramorni uzorak.
Tortu stavite najmanje 3 sata u hladnjak, a najbolje ostaviti tijekom noći u hladnjaku.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači