Namastite kalup za tart i zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno mikserom (lopaticama) izradite u glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini u krug (promjera oko 32 cm), stavite tijesto u kalup i vilicom više puta probodite. Stavite papir za pečenje na tijesto i napunite mahunarkama.
Stavite kalup za pitu na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Stavite kalup za pitu nakon pečenja na kuhinjsku rešetku. Izvadite papir za pečenje s mahunarkama i ostavite tijesto da se ohladi.
Pomiješajte gustin i 200 ml vode metlicom za snijeg. Preostalu vodu zakuhajte sa sokom od limuna, šećerom i Finesse koricom limuna, maknite sa štednjaka i metlicom umiješajte pripremljeni gustin. Puding od limuna miješajući kuhajte oko 1 minutu. Potom umiješajte maslac. Postupno umiješajte 4 žlice pudinga u žumanjak. Zatim smjesu žumanjka umiješajte u puding od limuna. Puding izlijte u kalup za pitu i ostavite da stoji na hladnom oko sat vremena.
Ponovno zagrijte pećnicu
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Bjelanjak istucite mikserom (metlicama) u posudi na najvišoj brzini. Postupno usipavajte šećer i istucite vrlo čvrstu smjesu. Stavite smjesu od bjelanjaka u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom s otvorom u obliku zvijezde i istisnite deblje zvijezde na puding od limuna. Kalup ponovno stavite na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 10 Minute
Ostavite pitu od limuna da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači