Zagrijte pećnicu. Premažite lisnato tijesto tankim slojem crvene jestive boje i ostavite da se odmrzava oko 5 minuta. Izrežite po 5 traka veličine 3 x 6,5 cm za svaki od 10 cvjetova. Oblikujte svaku traku u omču i spojite uže stranice. Najbolje je koristiti jednokratne rukavice kako vam ruke ne bi poprimile crvenu boju. Složite omče od lisnatog tijesta jednu pored druge i formirajte cvijet s pet latica. Oko svakog cvijeta stavite nauljeni kalup.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
U međuvremenu napravite kremu od vanilije. U zdjelici miješajte 2 žlice mlijeka s praškom za puding i šećerom dok ne dobijete glatku smjesu. Preostalo mlijeko zakuhajte na srednje jakoj vatri. Dodajte smjesu s pudingom i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 30 sekundi. Maknite kremu s vatre, ostavite da se kratko ohladi, stavite u slastičarsku vrećicu i istisnite malo kreme u sredinu svakog cvijeta. Ostavite da se ohladi.
Premažite cvjetove tankim slojem marmelade od marelice.Operite, sortirajte i po potrebi posušite maline. Miješajte marmeladu od malina dok ne postane glatka i stavite komadić u sredinu svakog cvijeta. Ukrasite svježim malinama, pospite šećerom u prahu i poslužite ukrašeno zlatnim listićima.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti