Ulijte mlijeko u lonac. Vanilija štapić razrežite po dužini, izvadite sjemenke te ih stavite zajedno sa štapićem u mlijeko. Zagrijte do vrenja. Izvadite vanilija štapić. Umutite žumanjke i šećer u svijetlu smjesu. Postupno dodajte gustin i pšenično brašno uz neprekidno miksanje dok ne dobijete kremastu konzistenciju. Dodajte 100 ml vrućeg mlijeka i dobro izmiksajte. Prelijte smjesu u vruće mlijeko, promiješajte i nastavite kuhati na laganoj vatri uz neprestano miješanje. Kad se krema zgusne, maknite lonac s vatre, stavite je u zdjelicu i prekrijte prozirnom folijom – tako da dodiruje puding. Ostavite da se ohladi.
Zagrijte pećnicu na 220 °C. Lim za pećnicu obložite papirom za pečenje. Umutite jaje s malo vode. Komad lisnatog tijesta podijelite na 6 kvadrata. Dva ruba svakog kvadrata premažite jajetom. Na svaki stavite ohlađenog pudinga. Zalijepite rubove tijesta tako da formirate trokutić i pritisnite ga vilicom po cijeloj dužini. Lagano izrežite vrh svakog trokutića pa premažite jajetom.
Stavite trokutiće u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 220 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 210 °C
Ohladite nakon pečenja.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači