Položite rešetku iz pećnice na radnu površinu i stavite donji dio kalupa za „cakepopse“ na nju. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
U maloj posudi mikserom (metlicama) na najvećoj brzini 1 min. miješate brašno, Backin prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, maslac ili margarin i jaje. Kratko umiješajte kakao mrvice. Tijesto napunite u jednokratnu vrećicu i zatvorite. Odrežite na jednom kutu vrećice oko 1 cm pa tijesto naštrcajte u udubine kalupa. Udubine trebaju biti do ruba napunjene tijestom. Sada položite gornji dio kalupa (sl. 1) na to i pritisnite. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 22 Minute
Kuvertiru usitnite i otopite na pari na slaboj vatri. Kolačiće nabodite na „cakepop“ štapiće, prevucite kuvertirom i ostavite da se malo ocijede. Kad kuvertira malo počne stezati, ukrasite kolačić po želji. Stavite „cakepopse“ u visoke čaše ili ih zabodite u komad stiropora da se glazura stvrdne.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači