Bademe, šećer u prahu i kakao vrlo sitno sameljite u univerzalnoj sjeckalici. Potom još jednom prosijte kroz sito. Namastite lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje.
Izvažite bjelanjke u posudi koja ne smije biti masna. Bjelanjke istucite mikserom (metlicama) na najvišoj brzini. Čim bjelanjak postane pjenast, postupno usipavajte šećer i sol te tucite smjesu najmanje 5 minuta tako da postane vrlo čvrsta. U dva navrata dodajte mješavinu badema, šećera u prahu i kakaa te umiješajte lopaticom za tijesto. Oprezno izradite smjesu ravnomjerne i guste konzistencije. Smjesu u porcijama stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom s okruglim otvorom (promjena 8 mm) pa na papir za pečenje istisnite hrpice (promjera oko 2,5 cm). Ostavite da odstoji oko 30 minuta. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 160 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 140 °C
Stavite lim za pečenje u pećnicu.
Vrijeme pečenja: 12 - 15 Minute
Makrone s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.
Maslac s voćnim namazom, šećerom u prahu i vanilin šećerom u posudi mikserom (metlicama) istucite na najvišoj brzini u kremastu smjesu. Umiješajte nekoliko kapljica jestive boje i stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom s okruglim otvorom (promjera 8 mm). Kremu ravnomjerno raspodijelite po donjoj strani keksa i svaki keks poklopite drugom polovicom keksa, tako da je donja strana okrenuta prema kremi. Stavite makrone na hladno dok se krema ne stvrdne.
Pospite makrone šećerom u prahu.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači